İSTANBUL / KADIKÖY - Fehmi Ekşioğlu Ortaokulu

Fehmi Ekşioğlu Ortaokulu

FEHMİ EKŞİOĞLU ORTAOKULU ERENKÖY MAH. ETHEMEFENDİ CAD. NO 88 KADIKÖY / İSTANBUL
Vizyon
Öğrencilerimizin kişilik haklarını özgürce kullanarak, başkalarının haklarına da saygı duyduğu, sevginin, güvenin ve hoşgörünün egemen olduğu bir ortam yaratmak. Çağdaş teknolojinin eğitim alanında geliştirdiği tüm araç ve gereçlerle donatılmış bir eğitim ortamını çocuklarımızın hizmetine sunmak. Okulumuzu tüm çalışanları, öğrencileri ve velileri ile mutlu oldukları ve bu okulda olmaktan gurur duydukları bir kurum haline getirmektir.
Misyon
Öğrencilerimizi Atatürk inkılâp ve ilkelerine, anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk milletinin millî, ahlâkî, insanî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına, anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti´ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş insanlar olarak yetiştirmek. Beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma korşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek.
Kalorifer-Doğal Gaz
Otobüs, Dolmuş, Tren
Yerleşim Yeri
Fehmi Ekşioğlu İlköğretim Okulu, Ethemefendi Caddesi. Numara 88. İl-İlçe İstanbul, Kadıköy, Erenköy. PK: 34738. Telefon: (0533) 034 04 34 e-mail:741611@mbe.k12.tr